Filiala Hîncești a CCI a RM a organizat cursul de instruire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă

hincestiLa 21 martie 2019, Filiala Hîncești a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a organizat cursul de instruire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

La această instruire au participat 32 de reprezentanţi ai mediului de afaceri din raionul Hînceşti.

Scopul  acestui curs- instruiriea  managerilor HR, responsabililor de la întreprinderi pentru lucrul cu personalul la capitolul de întocmire și completare a tuturor actelor necesare din domeniul serviciului resurselor umane, inclusiv serviciul  securitatea și sănătatea în muncă, cât și informarea despre ultimele modificări efectuate în Codul Muncii, alte acte legislative din domeniu dat.

În cuvântul de deschidere, Tatiana Cojocaru, directorul filialei Hîncești a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a reiterat importanța organizării pentru antreprenori a instruirilor menite să protejeze capitalul uman, întrucât, anume factorul uman este una dintre cele mai mari avuţii a întreprinderii.

Acest curs de instruire vine pentru asigurarea celor mai bune condiții în desfășurarea procesului de muncă, apărarea vieții, integrității fizice și psihice, sănătății lucrătorilor și a altor persoane participante în procesul de muncă.

Instruirea este efectuată de comun cu Centru de instruire CIPTI cu care Filiala Hîncești are semnat un acord de colaborare.

În calitate de  formatori au fost Veaceslav Cojocaru, lector la Centrul de Instruire CIPTI şi Veaceslav Ciolacu,  şef-adjunct, Inspector al ITM Cimişlia.

Participanții au primit un suport de curs cu toate materialele şi actele normative cu ultimele modificări efectuate la legislația din domeniu.

La finele seminarului fiecare participant a susţinut o testare, după care urmează eliberarea certificatului de absolvire a cursului valabil pentru o perioadă de 3 ani.

Distribuie acest articol: