Problemele actuale ale legislației muncii discutate la Hîncești

La 22 februarie 2018, filiala Hîncești a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) în parteneriat cu Inspecția Terotorială a Muncii (ITM) a organizat cursul de instruire în domeniul Securității și Sănătății în Muncă (SSM).

Scopul cursului a fost instruirea managerilor resurse umane, responsabililor de la întreprinderi pentru lucrul cu personalul la capitolul întocmirii și completării actelor necesare în domeniul serviciului resurselor umane, inclusiv serviciul Securitatea și Sănătatea în Muncă.

La deschiderea seminarului, Tatiana Cojocaru, director  Filiala Hîncești a CCI, a menționat importanța  acestui eveniment, întrucât au fost aduse la cunoștința participanților și noile modificări la Codul Muncii. Totodată,  directorul  Filialei Hîncești a mulțumit ITM pentru colaborare.

La seminar au fost prezenți 22 de  reprezentanți ai întreprinderilor din  diverse domenii de activitate, inclusiv din sectorul bugetar.

În prezentările lor, formatorii Veaceslav Cojocaru, lector la Centrul de instruire CIPTI şi Veaceslav Ciolacu,  şef-adjunct, Inspector al ITM Cimişlia, au prezentat exemple practice de aplicare  a Legii privind  Securitatea și Sănătatea în Muncă.

La finele acestui curs s-a organizat o testare a participanților, iar pe parcurs fiecare participant va primi un certificat de atestare la nivelul I de calificare în domeniul SSM.

 

Distribuie acest articol: