CCI a RM te invită la seminarul despre și pentru Agenți Economici Autorizați (AEO) CCI a RM te invită la seminarul despre și pentru Agenți Economici Autorizați (AEO)

Data: 27-28 iunie 2018 orele 09.00-16.00

Locacție: Camera de Comerț și Industrie (mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare 151)

Tema: Curs de instruire cu genericul: “Chestionarul de autoevaluare AEO”.

Seminarul este organizat la solicitarea agenților economici care deja sunt AEO, sau doresc să obțină acest statut pentru a beneficia de simplifcări vamale și au sesizat complexitatea Chestionarului de autoevaluare AEO, completarea căruia a devenit o precondiție obligatorie pentru certificarea AEO.

Agenda: Subiectul principal pe agenda seminarului este- Chestionarul de autoevaluare AEO, obiectivul fiind de a acorda asistență companiilor în procesul de certificare AEO și a oferi informații și exemple practice privind modul de completare a Chestionarului de autoevaluare AEO, precum și recomandări utile privind gestionarea statutului AEO.

Exercițiu practic de completare a Chestionarului AEO, organizat pe parcursul celor două zile, vă va ajuta să înțelegeți cerințele care trebuie îndeplinite pentru a obține statutul de AEO și să prezentați Serviciului vamal date necesare despre compania dvs. Chestionarul va putea fi utilizat și în procesul de solicitare a altor proceduri simplificate de vămuire.

În cadrul seminarului vor fi abordate aspectele cele mai actuale pentru AEO și anume:

  • Avantajele și beneficiile certificării AEO;
  • Criterii și procesul de autorizare AEO;
  • Utilizarea aplicațiilor/programelor informatice (IT) în procesul e-learning, de obtinere și monitorizare a certificării AEO;
  • Gestionarea statutului de AEO;
  • Suspendarea. Modificarea și Revocarea Certificatului AEO. (Vezi aici agenda)

Formatorii: Seminarul va fi moderat de către expertul în domeniul vamal din UE, Gaita Marius,  Customs Operations & Compliance Manager-SC EUROCCOPER SRL, Membru Fondator- Asociația „AEO FORUM”.

La eveniment sunt invitați să participe reprezentanții Serviciului vamal, responsabili de implementarea AEO.

Participanții: Peste 100 de companii din Moldova deja au obținut statutul AEO și beneficiează de simplificări vamale. Aceste companii și cele care  sunt în proces de certificare precum și intermediarii în domeniul comerțului internațional, precum brokerii vamali, transportatorii sunt așteptați să participe la  seminar.

Parteneri: Evenimentul este organizat cu susținerea proiectului Vizibilitate și comunicare pentru acțiunile referitoare la implementarea Acordului de Asociere / Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător (AA/DCFTA) în cadrul programelor de asistență finanțate de UE(EuropeAid/137988/DH/SER/MD).

Înregistrare: Vă invităm să delegați reprezentantul întreprinderii Dvs. și să confirmați participarea la seminar, la numărul de telefon: + 373 78783002 sau adresa de e-mail: [email protected] până la data de 20 iunie a.c. Participarea la acest eveniment este grătuită. Luând în considerare numărul impunător de AEO (peste 100 de companii) înregistrarea participanților va fi efectuată în ordine cronologică, după data recepționării confirmării.

Distribuie acest articol: