CCI a RM în colaborare cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a organizat seminarul de instruire: „Sistemul electronic de Achizitii Publice SIA “RSAP” – MTender”

20190528_100614

Marți, 28 mai 2019,Camera de Comerț și Industrie filiala Hîncești a desfășurat la Cimișlia seminarul de instruire: „Sistemul electronic de Achizitii Publice SIA “RSAP” – MTender”,  organizat de CCI a RM  în colaborare cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Directorul Filialei Hîncești, dna Tatiana Cojocaru, a menționat la deschiderea seminarului că Legea achizițiilor publice a fost și continuă a fi modificată, iar Sistemul electronic de achiziții publice are mai multe platforme una din acestea fiind platforma MTender, despre care se va discuta în continuare.

Seminarul a fost destinat  operatorilor economici care participă la licitații de bunuri și servicii  cu scopul de a-și consolida  cunoștințele prin instruirea practică a participanților în folosirea Sistemului electronic de Achiziții Publice.

Agenda evenimentului a fost structurată în  2 sesiuni, care au fost prezentate de către experții locali selectați de BERD.

Obiectivele principale ale reformei – digitalizarea achizițiilor publice pentru ca procedura de achizitie publică să devină mai accesibilă și transparentă, iar concurența dintre participanții la achiziții publice – sănătoasă.

La seminar au participat 21 persoane. Participanții au fost foarte activi, seminarul a decurs într-un mod interactiv de lucru cu multe întrebări și răspunsuri, deoarece o bună parte sînt deja clienți ai MTender.

Pentru informare, un seminar cu aceiași tematică, doar că destinat autorităților contractante a fost organizat de CCI Filiala Hîncești în sala mare de ședințe a Consiliului raional Hîncești, unde au participat 45 reprezentanți ai autorităților contractante, nivel începător.

 

Distribuie acest articol: